Dag 3 Mora – Strömsund.

Om half tien zijn we klaar voor een ritje van ruim 400 km. Het is wat bewolkt en ook wat frisser als de vorige dagen. De route wisselt tussen bochtenwerk en soms lange rechte stukken wat af en toe ook wel een beetje saai is. De motoren verslinden de kilometers terwijl het landschap langs ons heen glijdt. Bossen maken plaats voor kaalslag en kaalslag maakt vaak weer plaats voor nieuwe aanplant. Dit alles wordt gelardeerd met talloze meren en meertjes. 

In de middag komt de zon wat vaker tevoorschijn en stijgt de temperatuur naar een wat aangenamer niveau. We volgen vandaag niet de hele E45 maar nemen een stuk binnendoor. Is het al rustig op de doorgaande weg, op de binnendoor wegen kom je af en toe nog maar een auto tegen.

De mogelijkheid om te tanken en een broodje te eten zijn ook minder. Veelal zitten er tientallen kilometers tussen.

Om goed 16:00 uur rijden we Strömsund binnen. Na het eten lopen we naar het “centrum”, waar  elk jaar op de eerste zaterdag van augustus een meeting is van oude Amerikaanse auto’s. Er zijn verkiezingen voor de mooiste, de langste en volgens mij ook voor de lelijkste. Maar leuk en verrassend is het wel.

Zien en gezien worden.

Morgen de wilderniss road. Benieuwd wat we aan wild tegen komen. In het gebied komen veel bruine beren voor. We zullen zien.

Groeten Frans en Johan

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: