Dag 4 Strömsund – Vilhelmina.

Vandaag de wildernis route. De eerste kilometers kunnen we rustig doorrijden. Eerlijk gezegd valt er weinig te zien en we maken ons eerder druk om de mogelijkheid van regen dan dat we een beer tegen het lijf lopen. De regen blijft gelukkig beperkt tot een paar druppeltjes.  Na enige tijd ziet Frans een vosje in de berm lopen en niet veel later zie ik een reiger.

Na wat foto’s genomen te hebben van een bergriviertje rijden we weer verder en zie ik een korhoender rustig het bos in lopen. Even later ziet Frans er nog een. Dit was voorlopig al het wild wat we zagen. Pas aan het eind van de route zien we nog echt groot wild.

We rijden verder en de route wordt langzamerhand mooier en mooier. In een decor van bossen, bergriviertjes en spiegelgladde  meren waarin de wolken weerkaatsen en de zon haar best doet rijden we richting het hoogste punt van deze dag. Op de hoogvlakte van de Stekenjokkplatán bereiken we uiteindelijk dit punt van 876 meter hoog boven zeeniveau. Hoewel niet echt hoog groeien er geen bomen meer. De gemiddelde temperatuur is daar te laag voor. Korstmossen en grassen geven de omgeving nog wat kleur. Verder zijn er hier en daar nog wat sneeuwvelden te zien. Je moet er van houden maar ik vind het een schitterend landschap.

Na het hoogste punt rijden we officieel Lapland in. Wat later gaat de weg weer langzaam naar beneden en maakt het open landschap van de hoogvlakte weer plaats voor de eindeloze bossen. De weg slingert zich om de meren heen en het is een feest om hier te rijden.

Onze laatste stop is bij de Trappstegsforsarna. Een brede getrapte waterval die wel doet denken aan de watervallen van de Plitvic meren. Werkelijk een prachtige waterval.

Na deze stop is het nog een kleine 80 km naar het hotel. Als we daar aankomen staan we als nog oog in oog met bruintje beer.

Na het diner lopen we naar de kerk waar nog de oude onderkomens van de Sami te zien zijn. Zij verbleven hierin als ze naar de kerk gingen.

Ondanks het weinige wild wat we gezien is het een prachtige route.

Morgen weer verder naar het noorden en dan passeren we ook de poolcirkel.

Groeten Frans en Johan

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: