Dag 5 Vilhelmina – Jokkmokk.

Hm, als ik wakker word en de gordijnen open doe blijkt het nogal mistig te zijn. Aangezien de weersvooruitzichten goed zijn zal de mist wel gauw optrekken. Na het ontbijt pakken we onze koffers weer in, de mist is zoals verwacht verdwenen en de zon schijnt weer. Vijf dagen op rij hebben we al mooi weer.

Uitzicht vanmorgen uit de hotelkamer. De mist is bijna opgetrokken.

Vandaag volgen we de E45 verder naar het noorden en zolang we de zon maar in de rug houden gaan we de goede kant op. Een rit van 370 km. De uitgestrekte bossen van Zweden zijn soms wat eentonig maar gelukkig wordt dit regelmatig en vaak geheel onverwacht, afgewisseld door prachtige natuurlijke pareltjes in de vorm van snel stromende riviertjes en meertjes.

Regelmatig rijden we hele stukken zonder ander verkeer tegen te komen. Het wordt alsmaar rustiger op de weg.

Voor het eerst zien we vandaag ook rendieren. Blijkbaar zijn ze mensen en verkeer wel gewend want het rendier op de foto sjokte heel rustig het bos in. Verder hebben we een enkele roofvogel gezien.

Even zoeken en je ziet een rendier.

Na ruim 200 km wordt het tijd om een pauze te houden en gelijk maar te tanken. In deze gebieden zijn tankstations zo ongeveer lokale meetingpoints. Het zijn supermarkten, warenhuizen en benzinepomp in één. Wel wat kleinschalig maar je kunt er bijna van alles kopen.

Na de welverdiende pauze gaan we verder en een paar kilometer voor het hotel in Jokkmokk passeren we de poolcirkel. Leuk om zo’n icoon te passeren.

Bij de poolcirkel, beter gezegd er boven op maken we nog een praatje met een Hollands stel wat al 25 jaar in deze omgeving komt. Zij vertellen dat het mooiste gedeelte nog moet komen.

Bij de poolcirkel. De temperatuur is ruim 23 graden.

We rijden door naar het hotel. Morgen verlaten we Zweden en rijden we Finland binnen.

Groeten Frans en Johan

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: