Dag 9 Sørkjosen – Andenes.

De route van vandaag gaat verder langs de fjordenkust richting Gryllefjord waar we de ferry nemen naar Andenes. In het landschap zijn de bomen weer terug, weliswaar nog klein van stuk maar toch. Zoals ik al eerder aangaf is het prachtig om hier te rijden. Andere motorrijders, die hier vaker geweest zijn, beamen dit.

Een paar kilometer voor Gryllefjord wordt de weg smaller en het wegdek is dan ook slechter. Het is een echte stuiterweg en ik moet het stuur goed vasthouden.

Wachten op de ferry.
Aanlegsteiger voor de ferry.

Om goed drie uur vertrekt de ferry voor de oversteek. Het is heel rustig weer en wij hebben de motoren niet vastgezet. Buitengaats, zoals dat heet volgens de zeelui, blijkt de boot toch behoorlijk te deinen. We vragen ons af of dit wel goed gaat met de motoren. Frans gaat informeren. Even later komt hij terug en vertelt dat de bemanning onze motoren heeft vastgezet. Vrijwel zeker zou er anders behoorlijke schade zijn ontstaan. Dank aan de bemanning.

De ferry.

Als de boot aanmeert zijn we ook al vlak bij het hotel. We zijn op de Vesterålen morgen rijden we door naar de Lofoten de zuidelijke eilanden van de groep. In de volksmond wordt deze hele eilandengroep de Lofoten genoemd.

Groeten Frans en Johan

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: