Dag 10 Andenes – Henningsvaer.

Vandaag een fantastische rit van Andenes op de Vesterålen naar Henningsvaer op de Lofoten. Het is opnieuw een prachtige dag. De zon schijnt uitbundig en als we vertrekken is het al een graad of vijftien. De route gaat tientallen kilometers langs het water en in een voortdurend wisselend decor is het een feest om hier te rijden. De weinige wolken die er zijn lijken aan de bergen te hangen.

Af en toe “zweeft” er een lichte nevel over het water om vervolgens weer plaats te maken voor een helder en spiegelglad oppervlak waarin de bergen weerkaatst worden.

Regelmatig komen we fietsers en motorrijders volledig bepakt en bezakt tegen. Dit zijn de meisjes en jongens van de lange afstanden en in alle leeftijden.

We rijden over prachtige bruggen naar de eilanden Langøya en Hadseløya.

Het landschap is bij uitstek geschikt voor elanden maar die zien we alleen op de waarschuwingsborden. Het grootste roofdier wat ik vandaag zie is een wezel die snel van de weg de berm inschiet.

Rijdend in de zilte lucht van het zeewater dat nooit ver weg is, verdwijnt het ene adembenemende uitzicht in de achteruitkijkspiegel na het ander om voor mij plaats te maken voor het volgende spektakel. Hier en daar zien we een kwekerij van waarschijnlijk vis of garnalen.

Van de Vestrålen gaan we met een veerboot naar de Lofoten. Als we bij de haven in Melbu aankomen ligt de veerboot klaar om te vertrekken. We zijn precies op tijd om mee te kunnen anders hadden we meer dan een uur moeten wachten.

Rond half vijf rijden we Henningsvaer binnen waar we even moeten zoeken naar het hotel. Het is inmiddels vijfentwintig graden en wij hebben een fantastische rit gehad.

Is er dan helemaal geen minpuntje? Nou vooruit eentje dan. Het zou prettig zijn als ze een keer een hete strijkbout over het asfalt halen om de kreukels en vouwen er uit te strijken. Vooral op de Vesterålen is dit wel nodig. Knipgaten die je niet bijtijds ziet zijn geen pretje.

Wij hebben een fantastische rit gehad maar ik moet wel zeggen dat het weer ons enorm meezit.

Groeten Frans en Johan

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: