Dag 17 Rauland – Götenborg.

• Regen, regen en nogs eens regen en een harde wind. Als ik opsta regent het en dat zou tot aan Götenborg zo blijven. Vanwege het slechte weer en de lange afstand, bijna 500 km besluiten we om de tunnel bij Oslo te nemen i.p.v. de veerboot die zuidelijker vaart. We hopen zo wat tijd te besparen. Het regent onafgebroken, soms wat minder en soms wat meer. De banden trekken een kortblijvend spoor op het natte wegdek maar de regen wist dit vrijwel direct weer uit. Dit is dan ook het enige wat uitgewist wordt. De herinnering aan een hele mooie roadtrip is onuitwisbaar. Als we ongeveer halverwege zijn hebben we een marge van 25 minuten. We moeten uiterlijk om kwart over vijf inchecken en de verwachte aankomst tijd is tien voor vijf. We moeten echter nog tanken. Als we getankt hebben is het tot de boot nog ongeveer 160 km en onze marge is dan teruggelopen tot 13 minuten. Zit niets anders op dan doorrijden en hopen dat we onderweg geen al te grote belemmeringen tegenkomen zoals wegopbrekingen. Op de E6, Oslo – Göteborg, kunnen we verder goed opschieten maar in Göteborg zijn er wel opbrekingen en veel afslagen richting de boot met een groter risico dat je dan toch net fout rijdt. Tot twee keer toe pak ik net op tijd de juiste richting en zijn we om twee minuten over vijf bij de boot om in te checken. Ik hoef de resevering niet eens meer te laten zien. De dame achter het loket zag ons al aankomen en had onze tickets voor de hutten al klaar liggen. Even paspoort laten zien en de boot oprijden. Motoren vastzetten en dan eerst douchen en wat drinken want dat hadden we sinds het ontbijt niet meer gedaan. Om kwart voor zeven aan het buffet en dan rustig bijkomen van een eenerverend dagje motorrijden. Mocht je naar foto’s zoeken van vandaag dan kun je daar mee stoppen. Met dit weer en heel weinig tijd gaat zoiets niet lukken. Morgen de afsluitende rit naar huis en dan zit een prachtige vakantie er weer op.
• Groeten Frans en Johan

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Altijd jammer, regen tijdens het motorrijden.
    Zoals jullie zelf al zeggen, de herinnering nemen ze je niet meer af😁
    Goede en veilige thuisreis👍

    Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: