Dag 18 Kiel – Apeldoorn.

Om kwart over negen meert de boot aan in Kiel. Tegen de verwachting in is het nog droog. De weersverwachting voor de route van Kiel naar Apeldoorn geeft toch echt regen aan en we trekken op de boot dan ook onze regenkleding aan. Ondanks dat we gisteren als één van de laatsten aan boord gingen en achteraan staan zijn we toch vrij vlot van de boot af. Even tanken bij het eerste de beste tankstation en dan kunnen we huiswaarts. Vallen er in Kiel bij het verlaten al een paar druppels op de snelweg krijgen we wat meer regen. Gelukkig niet zoveel als gisteren maar wel weer regen. Tot aan Bremen kunnen we goed doorrijden. Ondertussen is het afwisselend droog en regen. Tussen Bremen en Osnabrück wordt het een ander verhaal. De ene file na de ander in beide richtingen. Hoewel, voor zover ik weet, het in Duitsland nog steeds verboden is om tussen de file door te rijden met een motor, doen we het toch. Ik heb beslist geen zin om volstrekt zinloos achter in de file aan te sluiten. De rest van de filekilometers passeren we rustig op deze manier. Vervelend is dat mijn schakelaar van de rechterrichtingaanwijzer niet meer goed functioneert. Deze gaat te pas en te onpas aan en is moeilijk uit te krijgen en het wordt alleen maar erger. Uiterst verwarrend voor de medeweggebruikers en ik besluit dan maar om de lampjes te verwijderen. Dan maar even geen richtingaanwijzer. Bij Frans begint het probleem ook maar wordt niet zo erg als bij mij. Als we uiteindelijk de files achter ons gelaten hebben en de laatste vakantiekilometers onder de banden door rollen hebben we de herinnering aan een bijzondere en hele mooie vakantie. Om goed half vijf zijn we weer in Apeldoorn en is de wens om naar de Noordkaap te gaan vervuld.
De laatste dag en een hele mooie vakantie zit er op.

Groeten Frans en Johan

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Fantastische om allemaal te hebben gelezen, fijn dat alles goed is gegaan en fijn dat jullie weer thuis zijn.

    Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: