NOORDKAAP Route 60+

In Kiel, Noord-Duitsland, nemen we de ferry naar Gotenburg. Blauw de heenweg en rood de terugweg.

Aanleiding.

Eigenlijk kriebelde het al lang. Met de motor naar de Noordkaap maar door allerlei privé omstandigheden was het er de afgelopen jaren niet van gekomen. Voor 2019 zagen de mogelijkheden er echter beter uit. Eind 2018 e.e.a. besproken met mijn zwager Frans en we besluiten om serieus naar de mogelijkheden te gaan kijken om in 2019 een rondreis door Scandinavië te maken met een bezoek aan de Noordkaap.

Januari t/m juli.

Voor de nodige informatie en mogelijkheden hebben we in januari de vakantiebeurs en in februari de motorbeurs bezocht. De aanbieders voor georganiseerde reizen zijn wat beperkt voor die richting maar per slot van rekening hebben we er maar één nodig voor een leuk tochtje.

De vakantiebeurs heeft niet zoveel te bieden maar bij de motorbeurs komen we terecht bij Motortours.  We bezoeken ook nog een andere aanbieder maar eigenlijk weten al vrij snel met wie we in zee gaan. We willen een individuele reis en Motortours biedt daar de meeste mogelijkheden in. In de 2 weken na de motorbeurs zoeken we de vakantieperiode uit en besluiten definitief om Motortours de reis te laten organiseren. Na de eerste contacten met Linda van Motortours blijkt al snel dat de nodige accommodaties in de gewenste periode van 1 t/m 18 augustus beschikbaar zijn.

We boeken de reis, doen de aanbetaling en het grote wachten begint. Nou ja, wachten? Voor de reis gemaakt kan worden moet eerst nog het lijstje van noodzakelijke en gewenste zaken afgewerkt worden.

Een van de noodzakelijke dingen is een onderhoud aan de motoren waaronder een grote beurt en nieuwe banden. Als ik mijn motor na de onderhoudsbeurt weer ophaal, de banden en eventuele remblokken laat ik in juli doen, bleek bij het uitlezen van de gegevens dat er storingen in het systeem zaten. Dit had ik ook al geconstateerd en de vrees bestaat dat de hydraulische pomp van het remsysteem deze storingen veroorzaakt. Ik neem de motor mee en hou de storingsmeldingen op de display scherp in de gaten. Het aantal storingsmeldingen loopt in rap tempo op en ik maak nieuwe een afspraak bij de dealer.

Om zeker te zijn dat het canbussysteem niet de veroorzaker is van de storingen worden alle aansluitingen losgehaald en opnieuw aangesloten. De dealer meet bij het doormeten geen storingen meer en ik haal de motor weer op om na een testperiode van een maand te constateren dat er geen storingen meer optreden.

Ook Frans heeft wat problemen met de achterbrug. Blijkt dat iets niet helemaal goed gemonteerd zat. Maar alles wordt hersteld en met uitzondering van wat nieuw rubber (voor- en achterbanden) en eventueel nieuwe remblokken zijn de motoren klaar voor de reis.

Andere belangrijke/gewenste zaken wat één van ons tweeën nog nodig heeft betreft o.a. bandenreparatieset, gps, actiecamera, nieuwe laarzen, regenkleding en binnentassen.

Inmiddels is het juli en zijn deze zaken geregeld. De motoren zijn nog een keer nagekeken en voorzien van nieuwe banden De voorbereidingen zijn zo goed als afgerond. Wel moeten we nog uitwerken hoe we dit blog onderweg bijhouden. Je wilt ten slotte ook anderen op de hoogte houden van de reis.  De reispapieren zijn binnen en het wachten is nu op de vertrekdatum 1 augustus.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: